fbpx

Pressmeddelande 15 januari 2019

Häng ditt favoritfjäll på väggen

– ta med lugnet från fjällen hem

Idén till Fjelltopp föddes när paret Emeli och Mathias bröt med år av stress, karriär och storstadsliv för att följa drömmen om ett liv närmre fjällen. Nu avbildar dom skidorter och fjälltoppar på posters för att sprida kärleken och lugnet från fjällvärlden till andra.

Fjelltopp är ett nystartat designvarumärke baserat i Funäsdalen som vill hylla fjällvärlden med grafiska motiv av utvalda skidorter och toppar. Grundare av Fjelltopp är jämtlänningen Emeli Nilsson och östgöten Mathias Eriksson, en strateg och designer som gav upp liv och karriär i Stockholm för att följa drömmen om att bo och verka i fjällen. I våras blev flytten till fjällen ett faktum och bolaget Fjelltopp formades.

Emeli berättar:

-Vi älskar verkligen fjällen och saknade snygga motiv att hänga på väggen. Så vi tog saken i egna händer och har nu tagit fram tre designserier som vi kallar Fjällbjörk, Flinga och Frost. Hittills har vi avbildat nio populära skidorter och fler ligger på ritbordet.

Mathias forsätter:

-Vår övergripande designidé är att fånga fjällens karga och mest karaktäristiska former och samtidigt lyfta in signum och detaljer för att skapa spänning i motiven. Vi har lagt stor vikt vid att hitta ett eget uttryck och att ge betraktaren av våra motiv små överraskningar.

En avgörande händelse var när Mathias, efter ett många års intensivt arbete på designbyråer, gick in i väggen. Sjukskrivning för utmattningssyndrom och rehabilitering blev en chans till nystart där en ny livskompass ritades upp. Där närheten till naturen var central.

Vår kärlek till fjällvärlden och naturen i stort är gränslös. Och genom att skapa hyllningsmotiv så hoppas vi kunna sprida lugnet och glädjen fjällen ger, även till de som inte har möjlighet att bo där. Vår förhoppning är att de som älskar och känner stolthet för sin skidort också tilltalas av våra motiv.

Idén och grunden till alla motiv är skapade i Emelis släktstuga, på 860 meters höjd vid foten av Hamrafjället. Där, mittemot Svansjöbackarna i Tänndalen, har inspirationen funnits att hämta utanför fönstret.

Vill du veta mer? Kontakta:

Mathias Eriksson
Grundare och Creative Director
mathias@fjelltopp.se
070-440 27 61

Fjelltopp vill hylla fjällvärlden med grafiska motiv av svenska skidorter och fjälltoppar. Produkten andas hög kvalitet och är alla skapade i fjällen. Med motiven får du med dig lugnet från fjällen hem.

Updating…
  • Du har inga produkter i varukorgen.